Descriptor

Over de descriptor

Wat is het

De descriptor is een aanvullend element bij het logo dat de afzender (dienst en departement) van een bepaalde com­municatie afkomstig weergeeft. We nemen hierin enkel adresgegevens op.

Gebruik is niet verplicht

Het gebruik van een descriptor is niet verplicht. Als de adresgegevens niet vermeld moeten worden, moet er geen descriptor staan.

Opbouw descriptor

De descriptor heeft altijd vaste opbouw,om zo uniformiteit te creëren over alle toepassingen van onze huisstijl heen.

Verhouding descriptor

Om een zekere uniformiteit te bewaren tussen descriptor en logo staan deze in verhouding t.o.v. elkaar. Beide elementen dienen ook in verhouding vergroot of verkleind te worden. Waar kan, moet deze verhouding gerespecteerd worden.

Uitzondering:
De uitgetekende verhouding is indicatief, omdat het op een aantal toepassingen wenselijk kan zijn de descriptor groter dan het logo te plaatsen om bvb een dienst helder te identificeren als afzender van een communicatie-uiting.

 

Variaties descriptor

De benaming bestaat uit de naam van de dienst en het departement, de adres- en andere contactgegevens. Welke en hoeveel van dit soort gegevens in de descriptor staan, is vrij te bepalen.

Mogelijkheden plaatsing descriptor

Plaatsing

Je mag de descriptor vrij plaatsen, en afhankelijk van de opmaak. Logo en descriptor moet je niet binnen hetzelfde vlak plaatsen.

Witte ondergrond

De descriptor plaats je altijd op een witte ondergrond.